maandag 23 april 2012

Waardering Lula en Dilma


Datafolha, de opiniepeiler van de kwaliteitskrant Folha de São Paulo, heeft gepeild naar de populariteit van ex-president Luiz Inácio Lula da Silva en wat blijkt, de meerderheid van de ondervraagde Brazilianen (57%) zou graag zien dat Lula in 2014 wederom aan de presidentsverkiezingen deel zou nemen. Slechts 32% ziet er brood in als de huidige presidente Dilma Rousseff zich in de verkiezingsstrijd zal storten.
Een vergelijking tussen de beide regeringen geeft aan dat eveneens 57% qua inhoud geen verschil te zien tussen de kabinetten van Lula en Dilma. 20% vindt Dilma beter en eenzelfde percentage slechter dan haar illustere voorganger en politieke mentor.
Een ander onderzoek van Datafolha het afgelopen weekeinde gaf aan dat als er nu verkiezingen voor het presidentsschap zouden worden gehouden Dilma met afstand reeds in de eerste ronde zou winnen. Zij zou op maar liefst 69% van de stemmen uitkomen tegen José Serra 21%.
Beide onderzoeken samengevoegd zou kunnen betekenen dat als Lula in 2014 deel zou nemen de Braziliaanse oppositie, nu al bijkans vleugellam, zo goed als geminimaliseerd zou zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten