maandag 23 april 2012

Het netwerk van Carlinhos Cachoeira

Lees, kijkt en huiver hoe Carlos Augusto de Almeida Ramos alias Carlinhos Cachoeira ooit met het uitbaten van illegale kansspelen begon, in minstens zestien jaar tijd zijn criminele imperium via onder andere farmaceutische en bouwondernemingen wist uit te bouwen en gaandeweg zijn corrumperende weg binnen de Braziliaanse politiek wist te vinden. 




Een parlementair onderzoek naar een zaak van een dergelijke omvang komt de leiding van de socialistische Partido dos Trabalhadores in de schoot geworpen. Want juist dit jaar streeft het federale hooggerechtshof ernaar een strafrechtelijk proces in het kader van de Mensalão do PT (een groot omkoopschandaal dat in het vorige decennium geheel Brazilië in de ban heeft gehouden) af te handelen, waarbij deze in de media steevast zal worden uitgemeten als zijnde de grootste corruptiezaak sinds de ontdekking van Brazilië door de Portugezen. Een synchroon parlementair onderzoek door het Congres naar een crimineel netwerk als dat van Cachoeira kan voor oud-president Lula en de zijnen als de ideale bliksemleider fungeren.

http://www.istoe.com.br/reportagens/200935_UMA+REDE+CRIMINOSA+QUE+CORROMPE+O+PAIS?pathImagens=&path=&actualArea=internalPage

Geen opmerkingen:

Een reactie posten