donderdag 26 september 2013

Bijdrage Amnesty-Brazilië aan Rio de Janeiro Film Festival 2013

In een unieke samenwerking hebben Amnesty International Brazilië en het Filmfestival van Rio dit jaar 25 documentaires voor het programma van het evenement geselecteerd die verband houden met de thematiek van de rechten van de mens. De selectie Cinema e Direitos Humanos is een gelegenheid om over de centrale positie van de strijd voor de mensenrechten in de wereld en tijden waarin wij tegenwoordig leven van gedachten te wisselen.

In de geschiedenis van Amnesty  is de deelname en het engagement van culturele actoren altijd een cruciale factor geweest en de samenwerking met het festival in Rio is het duidelijk teken hiervan.

"Door de mogelijkheid te creëren om over essentiële themas te discusseren levert de filmwereld haar aandeel in de versterking niet alleen van een geweten ten aanzien van diverse omstandigheden waaronder mensenrechten worden geschonden, maar bovenal in de verbreding van wat we een 'cultuur van rechten' noemen, oftewel een houding van solidariteit en een actieve betrokkenheid bij de bescherming van de rechten van iedereen, onafhankelijk van seksuele voorkeur, godsdienst, ras of ethnische afkomst, sociale klasse, gebied of leeftijd", aldus Atila Roque, uitvoerend directeur van Amnesty International - Brazilië.

De selectie Cinema en Mensenrechten (Cinema e Direitos) zal tussen 27 september en 10 oktober plaatsvinden in verschillende filmzalen van de stad. Enkele sessies zullen worden gevolgd door debatten met specialisten van de thema's. Lijkt je op de hoogte houden van het programma!

Orginele tekst in Portugees

Geen opmerkingen:

Een reactie posten