zaterdag 22 juni 2013

Braziliaanse demonstratie in Den Haag

Vandaag werd op het Tournooiveld in Den Haag een wel zeer kleurrijke demonstratie gehouden, teneinde ook de in ons land wonende Brazilianen en Nederlanders met een Braziliaans hart de gelegen te geven om stoom af te blazen tegen de corruptie en de verkeerde financiële keuzes die politici in Brazilië maken. Veel geld naar prestigeprojecten als een pausbezoek, het WK Voetbal en de Olympische Spelen, terwijl de gewone Braziliaan verstoken blijft van bijvoorbeeld kwalitatief goede gezondheids- en onderwijsvoorzieningen. In een tijd waarin de prijzen voor basisvoedsel als rijst en bonen enorm stijgen en de overheid de tickets voor het openbaar vervoer onacceptabel verhogen ondanks hoge winsten voor de vervoerders.
Het werd een feestje van de vrije meningsuiting vanmiddag in Den Haag. Een Braziliaans feestje, waarin veelvuldig het volkslied door de honderden aanwezigen uitbundig werd meegezongen en de lichtval van de bomen op het Lange Voorhout het overwegend geel en groen van de vlaggen en t-shirts een extra cachet gaf. Brazilianen? Een volk om trots op te zijn!








1 opmerking:

  1. Leuk Nop! Had er graag bij willen zijn. Maar zo ook in Rio, São Paulo, Salvador etc.! De strijd goes on! A luta continua!! beijos da Ceará!

    BeantwoordenVerwijderen