dinsdag 2 oktober 2012

Planet Hemp, back on stage

O, wat had ik er graag bij willen zijn afgelopen zaterdag! Planet Hemp gaf na tien jaar weer eens een liveconcert en nog wel in het Circo Voador, dé muziektempel van Rio de Janeiro in Lapa die dit jaar dertig jaar bestaat. Tijd voor een feestje moet elke rechtgeaarde carioca gelijk gedacht hebben. En het moet afgaande op de pers een groots feestje zijn geworden!. Tweeduizend man publiek en een stevige mix van rock en hiphop die voor Marcelo D2 (foto) en zijn mannen zo kenmerkend is.


Planet Hemp, het lijkt alweer zo lang geleden. De toendertijd in Brazilië zeer omstreden ikonen van de strijd voor de legalisatie van marijuana (maconha) in het land. Maatschappijkritisch, scherp en bruisend van energie! Ze lieten slechts drie albums na en zijn in Europa in het underground-circuit een beetje bekend geworden met een van hun hits, "Dig Dig Dig (Hempa)".
Marcelo D2, een van de twee frontmannen, timmert nu al zo'n tien jaar solo aan de weg en maakt een uiterst succesvolle carrière, waarin hij op dit moment bekend staat als degene die de samba en de hiphop succesvol heeft kunnen laten samensmelten.


In Brazilië kunnen ze nog tot het einde van dit jaar van de live-verrichtingen van Planet Hemp genieten. De jongens gaan een kleine toernee maken en menig concertzaal zal als vanouds uit zijn voegen barsten. Divertir-se!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten